©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Lennart-soundtrack!
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 26 maj 2015, 20:57

lennartpbok.pngUnder de nio år Lennart Persson skrev i Sonic hann han skriva och upplysa om en herrans massa musik: klassiker, borde vara-klassiker, borde kanske inte vara klassiker men är tillräckligt bra, bisarrt eller kul för att det ska vara värt att ge öra åt... I Sonic skrev Lennart långa och korta artiklar, notiser, en inte så liten mängd retrokrönikor och en ännu större mängd retrotips, de sista åren också vanliga recensioner.

Lennarts lägstanivå var så hög att den var ointaglig för de flesta av oss. Han lämnade aldrig en dålig text. Även när han skriver om musik som inte direkt faller en själv på läppen visar sig texten meningsfull att läsa. Han visste att ett av de mest effektiva sätten att undervisa är att underhålla. Du lär dig nästan alltid någonting av att läsa Lennart Persson, om inte om artisten eller musiken så av livet, kärleken, vikten av att aldrig stänga av eller hur rolig musikjournalistik kan vara.

Sex år efter hans på tok för tidiga bortgång tyckte vi och bokförlaget Telegram att det var läge att i bokform summera Lennarts Sonic-insatser. De var många och de var bra, en hel del av dem rentav oförglömliga. Det är texter som helt enkelt förtjänar att få leva vidare.

Boken är ute nu och eftersom en Lennart-bok milt uttryckt uppmuntrar till lyssning på musiken han skriver om tyckte vi det var på sin plats med en spellista att avnjuta till läsningen - eller egentligen till vilket tillfälle som helst.

Enjoy!

Och: beställ boken.

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner