©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Costello-favoriterna som spellista
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 29 september 2014, 23:17
elviscostello.jpgSverigeaktuelle Elvis Costello har genom så gott som hela sin karriär visat sig vara ett av de mest framstående exemplen på att de bästa popartisterna är misslyckade popjournalister. Understrykt av hans coverval, omslagstexter på återutgåvor, oräkneliga samarbeten, TV-serien »Spectacle«, en på det stora hela enträgen vilja att lyfta fram bra skit och ge sig in i outforskad terräng. Kanske allra mest hans utseende.

Fast i själva verket tänjer vi lite på sanningen.

I perioder är det ju faktiskt så att han varit en lyckad musikjournalist. Ta hans »Costello’s 500«-artikel till Vanity Fair, där han räknade upp sina favoritskivor.

Som alltid i sådana här sammanhang en massa självklarheter men också mycket som inte är det, eller som inte känns som det eftersom det är Elvis Costello som valt dem eller eftersom de här omges av annan musik än vad vi är vana vid. Hur som helst och oavsett vilket nästan bara bra musik - Bach och Bacharach, Chet och Stan, Cooder och Cooke, Lauryn och Leonard, Billie och Bing - som vi gjorde en hyggligt uttömmande spellista av. (OBS! I ett fåtal fall fanns det han listar inte alls i sortimentet, i några fall tvingades vi välja en annan skiva/inspelning av en låt än den han anger och det var ibland en smärre härva att pricka rätt i det klassiska sortimentet. Men, det är detaljer damnit.)

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner