©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Ditt oljud, mitt oljud
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 4 december 2013, 23:03
Superchunk.jpg

»It rides beside me
It has no choice
It's my life
It is my voice
It is stupid
It is my noise

 

It's old and silver
But to me it's gold
It's never silent
And that's dangerous I'm told
I'm told
Yeah«


En av de bästa poptexter som skrivits.

Det handlar om »My Noise« med Superchunk.

Två Superchunk-medlemmar, Mac McCaughan och Laura Ballance, är också drivande krafter bakom det North Carolina-rotade skivbolaget Merge Records.
Merge har i en kvarts sekel visat att benhårda indieideal går att förena med aktningsvärd kommersiell potential. Arcade Fire är kanske det mest slående exemplet på detta. Utan Merge hade vi kanske heller aldrig heller fått våra liv förändrade av album som »In the Aeroplane Over the Sea« av Neutral Milk Hotel, »How I Quit Smoking« av Lambchop eller »69 Love Songs« av The Magnetic Fields.

Merge har gett oss nya hjältar, tagit hand om gamla hjältar, oavbrutet påmint oss om att alla som de facto försöker åstadkomma något, något kreativt och stimulerande, är att betrakta som hjältar.

På fredag spelar Superchunk på Debaser Strand i Stockholm. Var och en borde gå dit och tacka Mac, Laura och bandet för en kvartssekellång kamp som hjälpt oss att bli de vi är.

Fram till dess går det att lyssna på vår Spotify-spellista vikt åt Merge - tjugofem låtar för att uppmärksamma att skivbolaget nästa år fyller tjugofem år. Grattis i förskott!

 

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner