©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Snabbguider x 4: Iris DeMent, Lee Perry, Ulf Lundell, Dion-adepter
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 27 september 2012, 13:21

irisdementxx.jpgI Sonic #64 ger Pierre Hellqvist betyget 9 till Iris DeMents »Sing the Delta«, hennes första album på åtta år och det första albumet med egna låtar på sexton år. Förutom att Iris DeMents gospelpräglade folkbluegrass är så old school att den får Gillian Welch att framstå som Grimes träffar den varje nerv av mänsklig känsla. På denna Spotify-spellista ger vi en överblick på hennes karriär, inklusive fina duetter med bland andra John Prine, Steve Earle och Ralph Stanley.

 

Reggaemusiken, inte minst den som har med dub att göra, skulle inte vara vad den är utan insatserna från visionären, kreatören och, jodå, galenpannan Lee »Scratch« Perry. I Sonic #64 gör Johan Jacobsson ett tappert försök att faktiskt prata med honom, inte det allra lättaste även om det utmynnar i visdomar som »Var inte en dålig man, var en bra man«. På en Spotify-spellista tar vi oss an det precis lika vansinniga uppdraget att sammanfatta Perrys gärning på tjugo spår. Omöjligt, förstås. Men kul.

Ulf Lundell! Alltid aktuell, alltid omsusad, alltid på väg att lämna landet. Snart ger han ut den fräsande dubbeln »Rent förbannat«, som det säkerligen kommer skrivas åtskilligt om. Vi celebrerar det ärrade skägget genom att på en i allra högsta grad komprimerad Spotify-lista plocka ut tjugo favoriter från en produktiv karriär som brinner med oförminskad låga.

I Sonic #64 publicerar vi, som redan framgått av den här sajten, Pierre Hellqvists hembesök hos Dion DiMucci, mannen som gjorde New York-rocken gatucool - eller, som beundraren Bruce Springsteen kallade honom , »den verkliga länken mellan Sinatra och rock'n'roll«. Vi har redan delat med oss av Dion-låtar och Dion-covers men på en behändig Spotify-spellista har vi också samlat ihop några som knappast hade låtit som de gör utan Dions insatser - tjugo Dion-adepter, från Lou Reed och The Dictators till Mink DeVille och, jo, Moneybrother.

 

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner