©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Rötterna till Ben Gibbard!
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 17 januari 2012, 22:31

gibbard.jpgBenjamin Gibbard är en av modern amerikansk indierocks centralfigurer. En till synes vanlig, Kerouac-slukande och maratonlöpande trettiofemåring i ett synnerligen framgångsrikt band, Death Cab For Cutie (dessutom har han ett ännu mer lyckosamt sidoprojekt, The Postal Service). Gibbard blev inte mindre i ropet när han 2009 gifte sig med skådisen och She & Him-halvan Zooey Deschanel. När sedan paret i fjol utannonserade sin skilsmässa fick Death Cab For Cutie-sångaren se sig ymnigt omnämnd i skvallerspalter världen över. Det var nog inte därför just han gav sig in i den här branschen.

     Eftersom vi gillar Ben och eftersom vi tycker att han förtjänar att vara något mer än »killen som Zooey dumpade« (om det nu var så) vill vi gärna påminna om att Death Cab For Cutie faktiskt är ett av de band som det är roligast att följa om man genom deras covers vill få åtminstone en delförklaring till att de låter som de låter, plus då att man på kuppen får en massa tips på musik som man möjligen bör spana in om man inte redan har gjort det! Lyssnar man igenom originalen till de låtar bandet, eller Gibbard solo, har framfört live eller på skiva klarnar onekligen bilden av vad Death Cab For Cutie själva vill åstadkomma. Jo, det törs vi påstå. Så vi gjorde en Spotify-spellista med just detta; originalen till låtar som DCFC/Gibbard har tolkat: från The Magnetic Fields »The Saddest Story Ever Told« och Buck Owens »Love's Gonna Live Here« till »Mandy« med Barry Manilow och Def Leppards »Hysteria«. Samt en massa Cure och Smiths, förstås (mot slutet av spellistan lade vi även till några av Death Cabs covers). Tack till Stereogum för underlag.

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner