©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Gustaf Kjellvander 1980-2011
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 20 juni 2011, 23:41

gkjellvander.jpg»I came here feeling empty
I left here insecure«

Songs Of Soil »Lazy Wheels«

Livet är det enda vi har.
     Vi har det nu. Vi har det inte sedan, det finns ingen nästa gång.
     Natten mot lördag avled Gustaf Kjellvander i sömnen i sitt hem i Malmö. Dödsorsaken är ännu okänd.
     Gustaf Kjellvanders låtar var som en öppen bok, okonstlade och oförställda. Ända från de alternativrockskramliga Sideshow Bob-åren över den lågmälda folkcountryn ihop med äldre brodern Christian i Songs Of Soil till The Fine Arts Showcase emotionellt påträngande postpunkpop utmärktes de av ett högstämt, stundom ödesmättat och genuint uppriktigt tilltal (lyssna på Spotify). Men också en oskuldsfullhet, en vidöppen förväntan, en befriande humor, en nästan lillgammal sorts klokhet och värme.
     Det var, och är, svårt att inte bli rörd av dem. Det är sånger som ofta träffar en nerv som man glömt bort, eller velat tänka bort - livet tog en annan väg.
     Ibland kändes det som att Gustaf Kjellvander inte fick en uppmärksamhet som motsvarade hans begåvning. Så var det nog också. Men lika ofta fick man från olika håll intygat att han själv var sin egen karriärs värsta fiende och fenomenal på att slarva bort möjligheter.
     Man kan göra vad man vill av livet. Det är en rättighet som ibland kan krocka med ens skyldighet att ta hänsyn.
     Att han inte längre finns med oss är en tragedi för Gustaf Kjellvander, hans familj och vänner. Vi är också ganska många som gärna hade fått fortsätta följa den nyckfulla glimt i ögonen som när den var fokuserad kunde leda lyssnaren lite varstans.

 


Gaby and the Guns och Gustaf Kjellvander med Under stjärnorna from Martin Lang on Vimeo.

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner