©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Varje amerikansk stat är en bra musikstat: Florida
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 19 oktober 2010, 21:53
Key West, Sloppy Joe's och Hemingway, tropiskt klimat, Disney World, orkaner, pelikaner, pastellfärgade art deco-byggnader, Sonny Crockett, Ocean Drive, alligatorer, Kennedy Space Center, Hoke Moseley...
    Det finns tämligen gott om välkända platser, fenomen, turistattraktioner och popkulturella landmärken i Florida. Men USA:s sydligaste stat är aningen mer diffus som musikregion, inte minst om man jämför med de flesta andra Södern-stater.
    De flesta med viss koll vet att Jim Morrison föddes i Florida, att Tom Petty & The Heartbreakers har sina rötter här och att närheten till Latinamerika färgat av sig på cpower.jpgmycket musik härifrån (Gloria Estefan!). En del kanske rentav kommer ihåg uppståndelsen kring The 2 Live Crew, är bekant med den nya indievågen med sådana som The Drums och Surfer Blood, känner till att Cat Power (bilden här intill) både krisat och återhämtat sig i Miami eller ser med värme tillbaka på perioden då de Memphis-sprungna studioessen i The Dixie Flyers, med Jim Dickinson i spetsen, i Florida-exil gjorde förnämliga inspelningar med Aretha Franklin, Lulu, Carmen McRae och Esther Phillips, för att bara nämna några.
    Men utöver det? Vad, utöver en fantasi, är Florida egentligen? Hur låter Florida? (Och då tänker vi inte främst på rapparen Flo Rida, även om han så klart också får vara med här - han är trots allt därifrån.) Vårt senaste inlägg i »Varje amerikansk stat är en bra musikstat«-serien, tillägnat just Florida, ger möjligen viss klarhet i ämnet. Eller inte alls, och då är det nog så det ska vara.

  Missa förresten inte våra tidigare inlägg i »Varje amerikansk stat är en bra musikstat«-serien: Alabama, Texas, Louisiana, Georgia, Minnesota och Alaska.

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner