©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Låtarna som fick världen att digga Jigga
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 27 september 2009, 12:22
jayz2.jpgHan gästade nyligen Sverige. Han är skivaktuell med en tredje »Blueprint«-volym. Han känns som evig regent på den hiphoptron som han flertalet gånger har försökt att självmant abdikera från. Snart blir han fyrtio.
  Vi talar förstås om Jay-Z. Jigga. Hova. Shawn Carter.
  Hör du till den skara människor som har undrat hur låtarna som han har samplat stycken ifrån låter i sin helhet - och då tänker vi kanske inte främst på »Forever Young« med Alphaville, som han använder sig av på »The Blueprint 3« - då kan du återigen ha viss glädje av Sonic.
  Vi har nämligen specialdesignat en ny Spotify-spellista som bjuder på hundra låtar som Jay-Z använt sig av på sin väg till världsherraväldet.
  Från David Ruffins »Common Man« till Annas karlslok i »My Way«, från »D.A.N.C.E« med Justice till The Waitresses »I Know What Boys Like« och rätt mycket snuskfunk och dansgolvsextravaganser där emellan, där framför allt Ohio Players »Fopp« bör lyftas fram eftersom den sannolikt är begåvad med den bästa poptexten någonsin:
»I did the fopp, the fopp
they wouldn't let me stop
Yeah I was foppin' and rockin'
had the house hoppin'«
  Man undrar ju lite till mans om Foppa någonsin har foppat?
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner