©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Den vilda tystnaden
Av Niklas Elmér   
Tisdag 1 november 2016, 07:20
TIPS

fridah43.png Frida Hyvönen är tillbaka. På tiden, säger rätt många av oss. »Kvinnor och barn«, hennes första album på fyra år och utöver hennes första svenskspråkiga, släpps på fredag. Till Sonic #43, oktober 2008, gjorde skribent Niklas Elmér och fotograf Anna Simonsson ett utförligt och strålande porträtt av Frida som vi nu tyckte det var lägligt att dela med oss av här på sajten.

 

»Just listen to the music

– it will dance for you«

Den amerikanska ballerinan Suzanne Farrell till den ryska dansösen Elena Pankova, från självbiografin »Holding On to the Air«

 

»The love of my life when I was a teen

used to write me the sweetest letters

And one night he shot

a couple of birds in a pool

I thought it was to impress me«

»Dirty Dancing«, Frida Hyvönen

 

Frida Hyvönen öppnar dörren till sin gula trettiotalsvilla i Flarken mitt emellan Umeå och Skellefteå iklädd en grön klänning och vita knästrumpor, tar i hand och presenterar sig tyst som »Frida«.

- Var det svårt att hitta hit? frågar hon trevande och leder med van hand mot köket.

- Säga vad man vill, men jag har kanske inte valt den bästa platsen på planeten att bo på om jag förväntar mig frekventa besök. Men välkomna in, här bor jag. Det finns kaffe och smörgåsar för den som är hungrig.

Läs mer...
Rock 1975, en spellista
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 29 oktober 2016, 16:01
TIPS

Rock1975NY.pngDet är inte det att rocken 1975 är dålig.
   Tvärtom, där finns en hel del gedigen pubrock, powerpop eller annan protopunk, skamlösa rester av glamrock, boogierock och countryrock, och närapå allesammans rymmer sin beskärda del av illa dolda kokaingitarrer. Produktionerna är slicka, stämmorna sammetslena, arenorna väntar på att fyllas.

Läs mer...
Nya recensioner: Tove Lo, Sabina Ddumba med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 28 oktober 2016, 07:14
ÅSIKT

sajtbildvecka43.pngOmgivna av oktoberrusk kan vi inte gärna låta bli att streta vidare med Sonic #89, det som blir årets sista utgåva från oss. Vilket för övrigt ut att bli ett finfint nummer där det övergripande temat är musikåret (skivorna, återutgåvorna, konserterna, låtarna, böckerna, dokumentärerna, fenomenen) vi strax lämnar bakom oss men även en liten titt på vad som väntar framöver. I väntan på det går det som vanligt alldeles utmärkt att ta del av veckans giv av recensioner. Högintressant stoff.

 

Rakel and Klara Bergman Fröberg w. Dan Fröberg: Moon, Eye, Shine and Turn Around

Experimentell rockmusik från två tvillingsystrar öppnar associationsflödet på vid gavel hos PM Jönsson.

 

Sabina Ddumba: Homeward Bound
En befriande trygg och oängslig artist. Jenny Sörby är djupt imponerad av det här debutalbumet.

 

Madness: Can't Touch Us Now
Nja. Madness bör väl kunna bättre än så här. Johan Apel Röstlund noterar lite för få toppar och lite för djupa dalar.

 

Tove Lo: Lady Wood
Fredrik Thorén gillar hur Tove Lo, trots att hon samtidigt är en hypereffektiv hitmaskin, satsar på att få till en enhetlig albumkänsla.

 

Iiris Viljanen: Mercedes
En av de där sällsynta skivorna som får det att bränna till i Johan Jacobssons ögon.


Du hittar fler recensioner här!

 

Tio videor just nu: Kent, The Avalanches med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 27 oktober 2016, 11:58
TIPS

S U R V I V E: Copter

 

Läs mer...
Country 1970, en spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 26 oktober 2016, 21:33
TIPS

Country 1970.jpgAll makt till Sturgill Simpson.

Det här med att förena södernsoul, rock’n’roll, honkytonk, croonertoner, folkrock och psykedeliska stråk på en och samma skiva som han gjort med sina senare plattor, inte minst årets kosmiska klassiker »A Sailor’s Guide to Earth«, sker på tok för sällan och bör göras varje dag. För att det låter så bra, förstås. Men också för att skaka om Nashville-etablissemanget, som helst ser att ljudbilden i countrymusik ska vara identisk med valfri Bon Jovi-hit.

Läs mer...
Sång för livet
Av Marimba Roney   
Måndag 24 oktober 2016, 09:41
TIPS
Ddumba79.png 

Efter en svit synnerligen framgångsrika singlar släpps så den här veckan Sabina Ddumbas debutalbum »Homeward Bound«. Till Sonic #79, februari 2015, då hon var aktuell med sin andra singel »Effortless« pratade Sabina med Marimba Roney (foto: Anna Simonsson) om sång som terapi och vikten av att tänka stort. 

 

Hon kommer tjugo minuter för sent in på det kafé vi bestämt plats på.

- Förlåt, jag är tidsoptimist, jag tror att jag ska hinna göra en massa saker på tio minuter men det går aldrig, säger Sabina Ddumba, iförd sin karaktäristiska turban där hon samlat sina flätor i en »knut« på huvudet.

Sabina Ddumba utstrålar trots sin ringa ålder - tjugo - pondus och lugn. Hon har också redan hunnit gästa Adam Kanyama, Mohammed Ali och Silvana Imam, turnerat med Jenny Wilson och hamnat på Billboardlistan genom att sjunga refrängen i Katy Perrys »Walking on Air«. Sabina har framfört Chuck Berrys »Havana Moon« på Polarprisgalan inför Kungen och slog förra året framför allt ned som en bomb i musiksverige med sin solodebut »Scarred for Life«. Den kom att bli en av 2014 års mest spelade låtar i Sveriges Radio. Nu är hon aktuell med uppföljarsingeln »Effortless« och planen är ytterligare en singel innan albumet.

Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 21 oktober 2016, 19:55
TIPS

sonicspellista161021.pngVi firar att det är fredag (inte för att arbetsveckan är slut för oss rockjournalistikens trälar men ändå) genom att storsint nog dela med oss av en uppdaterad Sonic-spellista. Yep, vi ser till så att du har lyssning åtminstone oktober månad ut. Vad rymmer då den här spellistan? (Den förra finns förresten här!) Allt ifrån nyligen utgivna albumspår med svenska kvalitetsgaranter som The Radio Dept, Little Children, Josefin Öhrn + The Liberation, Andreas Mattsson (»Allt det här«, missa inte), Aleks och Christian Kjellvander till färska singlar med Sabina Ddumba, Nisse Hellberg, Pale Honey, Jonathan Johansson och INVSN. Men också hångelvänlig helgboogie som »Next to You« med Twista, »Get You« med Daniel Caesar och »Här för dig« med Allyawan, Viagra Boys-singeln och så fortsätter vi att mata fram Brent Cobb-låtar. Alla americanavänner som ännu inte spanat in albumet »Shine On Rainy Day« har därmed en uppgift att ombesörja. 


SONIC-SPELLISTAN 20161021

Little Children: There's a Darkness

The Radio Dept: Teach Me to Forget

Denzel Curry: Zenith

Maggie Rogers: Alaska

Peluché: Swim

Communions: Got to Be Free

Döden: Vienen

The Mary Onettes: Juna

Läs mer...
Nya recensioner: Leonard Cohen, The Radio Dept med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 21 oktober 2016, 08:53
ÅSIKT

sajtbildvecka42.pngHallå hallå. Vi fortsätter att jobba med Sonic #89, årets sista nummer. Det kommer bli storstilat. I väntan på det kan du beställa Sonic #88 eller varför inte läsa veckans laddning av hyperangelägna recensioner.

 

Weyes Blood: Front Row Seat to Earth
Nya Lana Del Rey? Nja. Weyes Blood är helt sin egen, konstaterar Pierre Hellqvist.

Leonard Cohen: You Want it Darker
Leonard Cohen ställer sin omgivning, sig själv och - framför allt - Gud mot väggen. Niklas Elmér hör en åldrad konstnär på kollisionskurs med existensen.

Crystal Fighters: Everything is My Family
De sjunger textrader som »In your arms, I feel like I'm flying with angels beside me« och de gör det helt utan ironi. Sara Berg är inte jätteimponerad.

Little Children: f.f
Det är inget album som är viktigt för rockmusiken men ett album som får rockmusiken att kännas viktig på riktigt. Pierre Hellqvist gillar.

NxWorries: Yes Lawd!
Anderson Paak och Knxwledge har en duo ihop. Özgür Kurtoğlu tänker på sommardagar i Los Angeles.

Agnes Obel: Citizen of Glass
Ifall Pierre Hellqvist varit mer osynlig än vanligt på sistone beror det sannolikt på att han har försvunnit in i »Citizen of Glass«.

Pretenders: Alone
Inte fantastisk men bra och det är bra nog för Pierre Hellqvist.

The Radio Dept: Running Out of Love
Josephine Olausson konstaterar att protestmusik sällan har låtit så här behaglig.

Tio videor just nu: Liv, Johnossi med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 20 oktober 2016, 16:15
TIPS

Le Tigre: I’m With Her

 

Läs mer...
Vikten av underläge
Av Jenny Damberg   
Onsdag 19 oktober 2016, 09:39
TIPS

RD27.pngThe Radio Dept har varit en del av Sonics - och våra läsares - verklighet sedan Johan Jacobsson för drygt fjorton år sedan hyllade en demoinspelning av dem. På fredag ger det som numera är en duo ut sitt fjärde album »Running Out of Love« (recenseras här på sajten då). Förutom att du kan läsa om The Radio Dept i aktuella Sonic #88, där de pratar om »En Az Íki, En Fazla Sekiz« av Kim Ki O, kände vi också att det var hög tid att på sajten lägga ut Jenny Dambergs högst läsvärda möte med dem (foto: Said Karlsson) från sedan länge slutsålda Sonic #27, februari 2006, då gruppen höll på med sin andra fullängdare »Pet Grief« - även om skivan när artikeln skrevs alltjämt gick under titeln »Language«. Enjoy!

 

- Min pappa är lite galen. Han är tågfantast, trainspotter verkligen. Han har en liten bok där han sitter och skriver upp nummer påtåg. Han har CD-skivor med tågljudsinspelningar från femtio- och sextiotalet från stambanan där han växte upp utanför Edinburgh i Skottland. Han brukar sätta sig i en fåtölj, bara sluta ögonen och lyssna pådem. Det är lite fågelkvitter och så - »tha tjuck tha tjuck« - rullar det förbi ett tåg. Jag förstod aldrig det när jag var liten. Men nu förstår jag verkligen. Det är som musik. Bra musik gör samma sak. Man kan befinna sig någon annanstans en stund. Eller, jag vet inte om jag håller med om det - bra musik kan ju också göra att här och nu-känslan blir mycket starkare. Bra musik kan ju göra vad som helst...

Johan Duncanson, sångare i The Radio Dept, sitter i en gul, lurvig hörnsoffa i bandets studio, inrymd i det översta rummet i den etagetrea vid Möllevångstorget i Malmösom gitarristen Martin Larsson delar med sin flickvän.

Johan fingrar på en gitarr.

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 81 - 90 av 3384
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner